Nerezové dřezy mají výhody. Víte jaké?
Nerezové dřezy před jakýmkoliv jiným typem dřezů upřednostňuje stále mnoho lidí. Nerez, to je v podstatě nízkouhlíková ocel s určitým procentuálním obsahem chromu, který materiálu dodává jedinečnou odolnost vůči korozi a zlepšené mechanické vlastnosti. Jaké další výhody mají nerezové dřezy?
Obsah chromu v oceli umožňuje tvorbu jakéhosi přilnavého a neviditelného antikorozního filmu na povrchu oceli. Při mechanickém nebo chemickém poškození je tento film „samoléčivý“, ale pouze za předpokladu přítomnosti kyslíku (byť v malém množství). Vyšší odolnost vůči korozi a jiné užitečné vlastnosti jsou pak výsledkem přidání obsahu chromu a jiných prvků, jako např. dusík, molybden nebo nikl. Právě ten dodává nerezové oceli lesklý a jasný vzhled.
Proč jsou nerezové dřezy oblíbené?
Důvodů, proč jsou nerezové dřezy stále tak oblíbené, je několik. Především je (i když v konkurenci high-end dřezů) na trhu stále mnoho cenově velmi dostupných modelů. Jejich materiál nabízí skvělou odolnost, neštěpí se, nepraská, nebledne a jeho vzhled nekazí skvrny. Přitom nerezavějící oceli prochází neustálým vývojem a vylepšeními, které jsou patrné například na nižší hlučnosti těchto dřezů.
Další výhody
Nerezová ocel je relativně lehká, přesto ale pevná, navíc umožňuje tvarování do větších a hlubších tvarů, které by například s litinou nebo jinými materiály nebylo možné docílit. Všeobecná odolnost těchto dřezů přispívá k jejich dlouhé životnosti, kterou ještě podporuje bezproblémová údržba. Nerezový povrch se velmi snadno ošetřuje a k čisticímu procesu není třeba kupovat žádné speciální přípravky. Nerezový dvojdřez navíc v kuchyni působí skvěle, protože přidává akcent architektonickým detailům a je zajímavým prvkem. Nerez jednoduše vizuálně vyzvedne kuchyni i dávno poté, co její barvy vyjdou z módy.