Správné kuchařské oblečení pomůže vašim zaměstnancům. Jaké zvolit?
Každý zkušený majitel restaurace ví, že gastronomie je pořádná dřina. V dnešní době to platí dvojnásob – přece jen se musíte prát s neustále se zvyšujícími cenami surovin, energií i zvyšujícími se platy. V takové situaci každý detail znamená opravdu velký rozdíl. To platí i pro volbu vhodného oblečení. Jaké vybrat?
Kvalitní, prodyšný a příjemný materiál
Vybrat adekvátní kuchařské oblečení nevypadá na první pohled příliš složitě. Opak je však pravdou. V právě probíhajícím letním období je nutné zvolit opravdu kvalitní a prodyšný textil, který pomůže kuchařům přežít úmorné teploty v kuchyni. Zároveň je však musí ochránit před prskajícím olejem a dalšími riziky. V tomto ohledu se rozhodně vyplatí spolehnout se na klasickou bavlnu. Ta vydrží velké mechanické namáhání, perfektně odvádí přebytečné teplo a pot od těla a je příjemná na dotek.
O něco složitější to mají kuchaři, kteří nejsou pouze zalezlí v kuchyni. Pokud je totiž při jejich práci vidí ostatní hosté, musí vypadat reprezentativně. V takové situaci přichází na scénu kuchařský rondon. Ten bývá většinou vyrobený z většího množství polyesteru a přídavku bavlny. Zde už musíte myslet na opravdu elegantní vzhled, který bude působit dobře. Dané vybavení se většinou vyrábí přímo na míru konkrétní restauraci a kuchařům.
Výroba na míru
Správný rondon by měl obsahovat výšivku s logem vaší restaurace, případně jmenovku kuchaře nebo firemní motto. Jedině tak budou vaši kuchaři vypadat, jakože jsou opravdoví profesionálové. Takové rondony vytváří například oblíbená textilní firma FOMI, jež šije profesní oděvy pro kuchaře, číšníky, barmany, ale i zdravotníky, pečovatele… Na jejích webových stránkách si můžete prohlédnout pestrý výběr klasického kuchařského oblečení i luxusních rondonů.
image sources
- Kazuo ota: Unsplash